Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir?

07-06-2021 09:35

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde güneş gözlüğü kullanım oranı da önemli derecede artış göstermiştir. İnsanlar hem zararlı ultraviyole ışınlarından korunmak hem de tarzlarına yansıtmak adına birçok farklı modelde güneş gözlüğü tercih etmektedir. Her üründe olduğu gibi güneş gözlüğünde de düzenli ve doğru bakım, gözlüğünüzü uzun yıllar kullanmanızı sağlayacaktır.

Gözlük Temizleme Spreyi Güneş Gözlüğünde Kullanılır Mı?

Gözlük sahiplerinin temizlik işlemleri esnasında sıklıkla sorduğu sorulardan biri de gözlük temizleme spreyi ile güneş gözlüğünün temizlenip temizlenmeyeceğidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en büyük husus temizleme spreyinin içeriği ve kalitesidir. İçerik bakımından zayıf ve gözlüğünüze zarar verecek temizleme spreylerini kullanmamanızı şiddetle tavsiye etmekteyiz!

Bunun yanında görme kalitenizi gözlüğünüzde oluşan lekeler ve çizikler önemli derecede etkilemektedir. Hem gözlerinize rahatsızlık verecek hem de gözlüğün kalitesini ciddi bir şekilde azaltacak bu etkiden kurtulmak adına gözlük camları belirli aralıklar ile temizlenmektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu temizleme işlerini içeriğini bildiğiniz ve güvendiğiniz temizlik spreyleri ile yapmanız en doğrusudur!

Güneş Gözlüğünü Ne İle Temizlemeliyiz?

Gözlük temizleme noktasında yapılan en büyük hatalardan biri de elimize geçen tüm kumaş parçalar ile gözlüğümüzü temizlemeye çalışmamızdır. Bu sebeple de güneş gözlüğünün ne ile temizlenmemesi gerektiğini sizlere aktarmak daha doğru olacaktır. Birçok güneş gözlüğü sahibi gözlük temizleme esnasında bu işlemi kazaklarının koluyla, t-shirtleriyle, kağıt parçasıyla veya gazete kağıdı ile gerçekleştirmektedir.

Bu malzemelerin gözlük camı temizleme noktasında oldukça zararlı olduğunu söyleyebiliriz. Pürüzlü yapıları gözlük camı üzerindeki kir ve tozu yaydırarak gözlüğünüzün çizilmesine neden olmaktadır. Bu çizikler de görüntü kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle gözlük camını temizlerken yumuşak ve su tutma yapısına sahip olan bir bez tercih etmelisiniz. Bezinizi belirli aralıklarla temizlemeniz de oldukça mühimdir.

Güneş Gözlüğü Suyla Yıkanır Mı?

Güneş gözlüğü temizleme noktasında suyun kullanımı da oldukça önemlidir. Birçok kişi güneş gözlüğünün su ile yıkanıp yıkanmayacağını merak etmektedir. Öncelikle bu tarz bir yıkamanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Gözlüğünüzün orta kısmından tutarak üzerindeki kir veya tozu su yoluyla temizleyebilirsiniz.

Temizleme işleminizi tamamladıktan sonra gözlüğünüzün camlarını su tutma özelliği bulunan pürüzsüz beziniz ile güzelce temizlemelisiniz. Bu işlem sırasında su damlalarını alarak gözlüğünüzü kurumaya bırakabilirsiniz. Yıkama işlemi süresince içme suyu kullanmaya özen göstermeniz gözlüğünüzde kalıcı leke oluşmasını engelleyecektir.

Güneş Gözlüğünden Çizikleri Giderme

Gözlük problemlerinden biri de gözlük camlarının çizilmesidir. Bu çizilmeler hem gözlüğünüzün görünüşünü bozmakta hem de gözlerinize zarar vermektedir. Bu nedenle de çiziklerin giderilmesi son derece önemlidir. Bu noktada da profesyonel bir hizmete başvurmanız gerekmektedir. Gözlüğünüz ile yaşadığınız herhangi bir sıkıntıda Ogan Optik her zaman yanınızda! Profesyonel bir hizmet için doğru adres Ogan Optik!

Temiz Güneş Gözlüğü Kullanımı

Güneş gözlüğünüze düzenli olarak bakım uygulamanız ve temizliğine dikkat etmeniz uzun süreli kullanım açısından önemlidir. Bu noktada gözlüklerinize uygun bir kılıf veya kap bulundurmanız öncelikli güvenlik yöntemidir. Bu sayede gözlüklerinizin kırılma veya çizilme oranını oldukça düşürebilirsiniz. Birçok kullanıcı farkında olmadan gözlüğünü düşürmekte veya üzerine basmaktadır. Kalıcı hasarlar yaratmamak adına bir kılıf veya kaptan yararlanabilirsiniz.

Bunun yanında profesyonel destek almaktan çekinmemelisiniz. Gözlüğünüzde kalıcı çiziklerin veya kirlerin oluşması halinde Ultrasonik temizlik hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.Bu gözlüğünüzün kullanım süresine ciddi etkide bulunmaktadır. Bunun yanında kaliteli gözlük seçimi de son derece önemlidir. Sağlam, şık ve kaliteli güneş gözlüğü modelleri için siz de Ogan Optik şubelerimizi ziyaret edebilirsiniz!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.