Dinlendirici Gözlük Nedir, Ne İşe Yarar?

03-10-2022 20:59
Dinlendirici Gözlük Nedir, Ne İşe Yarar?

Dinlendirici gözlük, +0.25,+0.50 veya -0.25,-0.50 gibi düşük göz bozukluğuna sahip kişilerin genellikle göz yorgunluğunu önlemesi amacı ile kullandıkları gözlüklere denir.

Dinlendirici Gözlük Nedir?

"Dinlendirici gözlük” tabiri halk arasında ortaya çıkan ve zamanla dile yerleşen bir kullanımdır. Kişiler genellikle bu gözlükleri her zaman kullanmak yerine ara sıra kullanmayı tercih eder. Dinlendirici gözlüklerin en çok kullanıldığı zamanlar fazla ışığa maruz kalınan zamanlardır çünkü göz en çok bu zamanlarda yorulur.

Dinlendirici Gözlük Ne İşe Yarar?

Gözlük, göz bozukluğuna sahip insanlar için hayatlarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Düşük göz numarasına sahip olunsa bile gözlük kullanmamak kişide göz yorgunluğu ve buna bağlı olarak baş ağrısı ve boyun ağrısı gibi problemlere neden olabilir.

Gözlük kullanmak daha iyi görmeyi sağlamakla, kullanmamanın yarattığı bu problemlerin oluşmasını önlemeyi sağlar. Dinlendirici gözlükler genellikle bilgisayarda çalışırken, kitap okurken, televizyon izlerken, araç kullanırken tercih edilmektedir.

Dinlendirici Gözlüğün Etkili Kullanımı İçin 3 İpucu

  • 1. Yapay veya fazla ışığa maruz kalınan bir iş veya hobiye sahip kişilerin işleri veya hobileri süresince muayene sonrası doktorun önerdiği dinlendirici gözlükleri kullanmaları önerilir.

  • 2. Dinlendirici gözlükler ara sıra kullanılması gerektiğinde kullanılabilir, diğer göz bozuklukları için verilen gözlükler gibi sürekli kullanılması gerekmez.

  • 3. Dinlendirici gözlükler göz bozukluğuna sahip insanlar tarafından kullanılmalıdır.

Dinlendirici gözlüğü herkes kullanabilir mi?

Dinlendirici gözlükler muayene sonrası göz bozuklukları düşük olduğu belirlenen kişiler için doktorların kullanmalarını önerdikleri ve reçete ile verdikleri gözlüklerdir. Bu sebeple dinlendirici gözlükler gibi numaralı gözlüklerin göz bozukluğuna sahip insanlar tarafından kullanılması gereklidir. Doktorlar tarafından göz bozukluğu olmayan kişilerin dinlendirici gözlükler de dahil olmak üzere gözde olumsuz etkilere neden olabileceği için kullanmamaları önerilir.

Erkek Gözlüğü

Kreuzberg Kinder Erkek Gözlüğü

Detaylı İncele
Erkek Gözlüğü

Kappa Erkek Gözlüğü

Detaylı İncele
Erkek Gözlüğü

Kappa Erkek Gözlüğü

Detaylı İncele



Dinlendirici gözlüğü reçetesiz almak mümkün müdür?

Ülkemizde yasalarla belirlenen reçetesiz gözlük satışı yasağı, dinlendirici gözlükler de dahil olmak üzere tüm gözlükler için geçerlidir. Aynı zamanda gözlük satışlarının yalnızca optik mağazalarda yapılması nedeniyle optik mağazaları haricinde numaralı gözlük satışı yapılmamaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.