Ekartman Nedir? Gözlükte Ekartman Ölçüsü

03-04-2022 19:17
Ekartman Nedir? Gözlükte Ekartman Ölçüsü

Kişilerin gözlük alırken dikkat etmesi gereken en önemli faktörlerden biri de hiç şüphesiz ekartmandır. Ekartman, gözlük kullanan kişiler için gözlük cam aralığını ifade eden bir terimdir. Gözlük kullanan kişiler için son derece mühim olması nedeniyle ekartman ölçünüzü bilmeniz gözlük alırken sizlere büyük bir fayda sağlamaktadır. Özellikle kişiye özel olarak tasarlanan gözlüklerde ekartman ölçüsü önemli bir rol oynamaktadır. Gözlük cam aralığınızın mm cinsinden detaylı bir şekilde ölçülmesiyle birlikte siz de ekartman ölçünüze ulaşabilirsiniz.

Gözlükte Ekartman Ölçüsü Nerede Yazar?

Gözlük tutkunları tarafından merak edilen konulardan biri de ekartman ölçüsünün gözlüğün hangi kısmına yazıldığıdır. Gözlük tasarımları esnasında gözlüğün iç kısmına enini, ekartmanını ve sap uzunluğunu ifade eden 3 farklı sayı yazılmaktadır. Seçtiğiniz gözlük modelini detaylı bir şekilde incelerken yan yana yazılmış bu 3 farklı sayıyı görebilirsiniz. Bunun yanında bazı gözlük modellerinde tek, bazı gözlük modellerinde ise çift ekartman ölçüsü kullanılmaktadır. Bu ölçüler de gözlüğün yan çerçevesinde yer almaktadır.

Ekartman değerinizi ölçtürdükten sonra gözlük modellerini seçerken yüz ölçülerinize en uygun modeli seçebilirsiniz. Gözlük seçiminizi eksiksiz olarak yapabilmeniz için en önemli faktör hiç şüphesiz ekartman ölçünüzün doğru alınmış olmasıdır. Bu noktada Ogan Optik’in profesyonel optisyenlerinizden yararlanabilirsiniz.

Ekartman ölçüleriniz titizlikle alındıktan sonra yüz hatlarınıza en uygun modeller sizler için sergilenmektedir. Aradığınız en şık ve en kaliteli gözlük modelleri için doğru adres Ogan Optik.

Ekartman Ölçüsü Kaç Olmalı?

Gözlüğüm cam aralığını ifade eden ekartman ölçüsü özellikle gözlüksevere özel hazırlanan gözlüklerde önemli bir yere sahiptir. Seçtiğiniz gözlük modeli her zaman yüzünüze uyumlu olmayabilir veya gözlüğün yüzünüzde sağlam durmadığını hissedebilirsiniz. Bu noktada ekartman ölçüsü gözlük modelinin sizler için en uygun hale getirilmesini sağlamaktadır.

Ekartman ölçüsü farklı gözlük modellerinde değişiklik gösterse de ortalama standartlara göre bu değer cam için 40-62 mm ve köprüs için 14-24 mm aralığında belirlenmiştir.

Gözlük modellerinin boyutları doğrudan ekartman ölçüsü ile bağlantılıdır. Bu sebeple gözlükseverler yüzlerine en uyumlu gözlük modelini seçerken ekartman ölçülerinden yararlanmaktadır. Eğer ekartman ölçünüzü bilmiyor ve yüzünüze tam uyumlu bir gözlük modeli kullanıyorsanız, gözlüğün iç kısmını inceleyerek ekartman ölçünüze ulaşabilirsiniz.

Gözlüğün eni, ekartman ölçüsü ve sap uzunluğu gözlüğünüzün iç kısmında işlenmiştir. Bu sayede siz de ekartman ölçünüzü öğrenerek Ogan Optik’in binlerce ürün seçeneğinden size en uygun olanı bulabilirsiniz.

En Doğru Ekartman Ölçüsü İçin Adres Ogan Optik!

Güneş gözlükleri, numaralı gözlükler, mavi filtreli gözlükler ve daha fazlası sizler için Ogan Optik’te sunulmaktadır. Gözlük tutkunları, gözlük seçimi yaparken çoğu zaman kararsız kalmakta ve aynı zamanda zorlanmaktadır. Günümüz koşullarını da değerlendirdiğimizde bir gözlük seçiminin hiç de kolay olmadığını söyleyebiliriz.

Ogan Optik’in binlerce farklı gözlük modeli arasından hem beğendiğiniz hem de yüz tipinize uyumlu olan gözlük modelini bulma noktasında cam seçimi, ekartman ölçüsü ve çerçeve tipi gibi önemli faktörler de devreye girmektedir.

Size en yakışan gözlük modelini bulduktan sonra bu gözlük modelini doğru ölçüler ile yüz tipinize tam olarak uyumlu ve kullanışlı hale getiriyoruz. Bu noktada ölçülerin önemi oldukça büyüktür.Özellikle gözlük kullanımınızı rahatlatacak olan ekartman ölçüsünün titizlikle alınması gerekmektedir.

Profesyonel optisyenlerimiz seçtiğiniz gözlük modelinin yüz tipinize tam olarak uyumlu olması için en doğru şekilde ekartman ölçünüzü alarak gözlüğünüzü hazır hale getirmektedir.

İyi bir gözlük seçimi kişinin hem tarzını yansıtmasında hem de kombinlerini tamamlamasında önemli yere sahiptir. Ogan Optik’in unisex, kadın, erken ve çocuk güneş gözlüğü kategorilerinde yer alan binlerce ürün seçeneği ile siz de tarzınızı yansıtabilecek en iyi gözlük modellerine sahip olabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.