Polarize ne demek?

20-01-2021 22:43
Polarize ne demek?

Polarize fotoğrafçılık sektöründe kullanılan en önemli filtre aracıdır. Parlak ya da ıslak zemine çarparak yansıyan zeminde ayna etkisi yaparak görmemizi engelleyen ışık topluluğunu soğurtarak filtre edilmesine polarize denir. Fotoğrafçılık sektörünün yanında son dönemlerde Kadın ve Erkek güneş gözlük modellerinde de kullanılan polarize camlar yansıyarak gelen ışınları filtreleyerek net görmemizi sağlamaktadır.

Polarize Güneş Gözlüğünün Avantajları

Yaz aylarında güneşli günlerde yoluculuk esansında vazgeçilmez aksesuarlarımız olan güneş gözlüklerimizin polarize olmasına özellikle dikkat etmeliyiz. Yoğun şekilde gelen güneş ışınlarının filtrelenmesi yani polarize edilmesi görüş açımızı ve mesafemizi etkilemektedir. Bu nedenle araç kullanıcıları gün boyu yola baktıklarından gözlerine gelecek yansıma ve parlamayı filtrelemesi için polarize güneş gözlüğü tercih etmektedirler.

Günlük hayatta güneş ışınlarına yeterince maruz kalıyoruz. Gözlerimiz hassas organlarımız olduğundan zararlı ışınlardan ve gözümüze yansıyacak ışın kirliliğinden korumamız gerekiyor. Polarize güneş gözlükleri bu noktada devreye giriyor. Ve bizleri görüntü kirliliğinden korurken diğer yandan da göz sağlığımızı koruma altına almıştır.

Polarize Güneş Gözlüğü Nasıl Anlaşılır ?

Artık yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlüklerimizi seçerken oldukça dikkat etmeliyiz En değerli organlarımız olan görme organımızın sağlığını emanet edeceğimiz güneş gözlükleri sıradan basit ve kalitesiz olmaması gerekiyor. Çerçeve ve kasnak yapısına kadar bir çok aşamasında birinci sınıf ve kaliteli malzeme kullanılmalıdır.

Polarize güneş gözlüklerinde kalite ve çeşitlilik olarak farklılık göstermektedir. Gözlük camının polarize olup olmadığını parlak yüzeye tuttuğumuzda kararma oluyor ve görüntü netleşiyorsa güneş gözlüğü polarizedir.

Polarize Gözlük Tercihinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Güneş gözlüğü tercih ederken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur gözlüğün yüz hatlarımıza uygun olmasıdır. Yüz yapımıza uygun şekil ve görselde ki gözlükler bizi rahatsız etmeyecek ve bizimle bütünleşecektir. Gözlük şeklimizi oval, damla, köşegen gibi çeşitlerle belirledikten sonra kullanım amacımıza ve göz sağlığı gereksinimlerimize göre de seçici olmamız gerekmektedir.

  • Güneş Gözlük modelleri Ultraviyole ışınları bloke etmeli ve mor ötesi güneş ışınlarını koruyabilir sertifikasına sahip olmalıdır. Özellikle deniz kenarı ve kayak merkezlerinde kullanmamız gereken minimum UV400 değerinde olmalıdır.

  • Polarize güneş gözlükleri ekstra koruma sağlamayacağı öncelikle bilinmelidir. Polarize cam demek ultraviyole ışınları engelliyor anlamına gelmemektedir. Polarize cam, sadece iyi ve ne bir görüş sağlamak için yansıma ve dağılan ışıkları soğurma işlemi yapar

  • Günlük hayatta kullandığımız en önemli aksesuar olan güneş gözlüklerimizin ışık emilim oranına uygun olmalıdır. Gözümüze gelen ışığın %40 ile %80 arası emilim gerçekleştirmesi gerekmektedir.

  • Kaliteli Güneş gözlük modellerinin orijinal olduğunu belgeleyen CE sertifikası kesinlikle olmalı Göz sağlığımız için olması gereken sertifika türüdür.

Polarize Cam Renkleri Nelerdir?

Yeşili gri, füme, kahverengi ve yeşil renklerde üretilen polarize güneş gözlükleri özelliklerine göre farklılık göstermektedir.Her rengin kendine göre ışın emilim değeri bulunmaktadır ve bu değerler doğrultusunda güneş gözlüğünüzü seçebilirsiniz.

Güneş Gözlüğü Polarize Olmalı Mı?

Güneşli günlerimizin aksesuarları güneş gözlüklerimiz polarize olmalı ışık koruması ve görüntü kalitesi iyileştirmesi açısından iyidir. Polarize camlar parlak ve yansıyan yüzeyleri filtreleyerek bizlere daha net ve temiz görme imkanı sağlamaktadır.

Tarzınızı Tamamlayacak Gözlük Modelleri Ogan Optik’te!

Tarzınızı tamamlayacak dünya markalarının yeni moda güneş gözlük modelleri Ogan Optik stoklarında sizlerle. Geniş ürün yelpazesi ile binlerce güneş gözlüğü modeli arasında size en uygun gözlüğü dakilar içerisinde bulacağınız Ogan Optik'te %100 orijinal güneş gözlüklerinde 2 yıl distribütör garantisinin yanında taksitli ödeme seçenekleri ve ücretsiz kargo fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.